Wortelcurry met kokos en vissaté


Ingrediënten (voor vier personen)
- 400 gram rijst
- 400 gram stevige visfilet
- 2 theelepels Djahe
- 1 kg wortelen
- 2 eetlepels wokolie
- 95 gram boemboe groene curry
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- satéstokjes
Bereidingswijze in vijf stappen
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de visfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met wat zout, peper en Djahe.
- Besprenkel de blokjes vervolgens met een beetje wokolie en rijg ze aan satéstokjes.
- Schil de wortelen en snijd in dunne plakjes. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten. Voeg de boemboe groene curry en kokosmelk toe, breng dit aan de kook en laat het ca. 8 minuten pruttelen.
- Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté in ca. 5 minuten voorzichtig rondom bruin en gaar.
- Schep de rijst en de wortelcurry op 4 borden, leg de vissaté erop en bestrooi het met gebakken uitjes en evt. bieslook.
Eet lekker op...