Every bite is a TOP-Taste!

Wortelcurry met kokos en vissaté

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 400 gram rijst
  • 400 gram stevige visfilet
  • 2 theelepels Djahe
  • 1 kg wortelen
  • 2 eetlepels wokolie
  • 95 gram boemboe groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • satéstokjes

Bereidingswijze in vijf stappen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de visfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met wat zout, peper en Djahe.
  2. Besprenkel de blokjes vervolgens met een beetje wokolie en rijg ze aan satéstokjes.
  3. Schil de wortelen en snijd in dunne plakjes. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten. Voeg de boemboe groene curry en kokosmelk toe, breng dit aan de kook en laat het ca. 8 minuten pruttelen.
  4. Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté in ca. 5 minuten voorzichtig rondom bruin en gaar.
  5. Schep de rijst en de wortelcurry op 4 borden, leg de vissaté erop en bestrooi het met gebakken uitjes en evt. bieslook.

Eet lekker op...