Bami krokante vis


Ingrediƫnten (voor vier personen):
- 125 gram mienestjes
- 450 gram gebroken sperziebonen
- 10 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eieren
- 400 gram stevige visfilet (bijv. pangasius)
- 1 eetlepel sambal manis
- 3 eetlepels wokolie
- 1 bakje boemboe bami goreng
- 150 gram cherrytomaatjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen 5 minuten.
- Strooi de gebakken uitjes op een bord. Klop de eieren in een bord los met 1 eetlepel water.
- Verdeel de visfilet in 4 stukken en bestrijk ze aan beide kanten met sambal manis. Wentel ze door het ei en door de gebakken uitjes.
- Verhit een koekenpan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak de visfilets op vrij laag vuur 2-3 min aan elke kant. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten. Voeg de boemboe bami goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
- Schep de mie, cherrytomaatjes en de rest van de sambal manis erdoor en verdeel de bami over 4 grote borden. Leg de krokante vis ernaast.
Geniet ervan!