Every bite is a TOP-Taste!

Bami krokante vis

Ingrediƫnten (voor vier personen):

  • 125 gram mienestjes
  • 450 gram gebroken sperziebonen
  • 10 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eieren
  • 400 gram stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 bakje boemboe bami goreng
  • 150 gram cherrytomaatjes

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen 5 minuten.
  2. Strooi de gebakken uitjes op een bord. Klop de eieren in een bord los met 1 eetlepel water.
  3. Verdeel de visfilet in 4 stukken en bestrijk ze aan beide kanten met sambal manis. Wentel ze door het ei en door de gebakken uitjes.
  4. Verhit een koekenpan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak de visfilets op vrij laag vuur 2-3 min aan elke kant. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten. Voeg de boemboe bami goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
  5. Schep de mie, cherrytomaatjes en de rest van de sambal manis erdoor en verdeel de bami over 4 grote borden. Leg de krokante vis ernaast.

Geniet ervan!