Nasi goreng met limoen


Ingrediƫnten (voor vier personen)
- 400 gram witte rijst
- 2 limoenen
- 600 gram Chinese kool
- 1 eetlepel wokolie
- 300 gram hamblokjes
- 1 bakje boemboe nasi goreng
- 2 eetlepels ketjap manis
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
- 0,5 zakje kroepoek klein naturel
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp 1 limoen en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de andere limoen in partjes en snijd de Chinese kool in smalle repen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de Chinese kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
- Meng de ham, de boemboe nasi goreng, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Breng het op smaak met 1-2 eetlepel(s) ketjap. Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
- Verdeel het over 4 borden en strooi de rest van de uitjes en koriander erover. Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.
Eet smakelijk!