Every bite is a TOP-Taste!

Nasi goreng met limoen

Ingrediƫnten (voor vier personen)

  • 400 gram witte rijst
  • 2 limoenen
  • 600 gram Chinese kool
  • 1 eetlepel wokolie
  • 300 gram hamblokjes
  • 1 bakje boemboe nasi goreng
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander
  • 0,5 zakje kroepoek klein naturel

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp 1 limoen en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de andere limoen in partjes en snijd de Chinese kool in smalle repen.
  2. Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de Chinese kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
  3. Meng de ham, de boemboe nasi goreng, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  4. Breng het op smaak met 1-2 eetlepel(s) ketjap. Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
  5. Verdeel het over 4 borden en strooi de rest van de uitjes en koriander erover. Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Eet smakelijk!