Every bite is a TOP-Taste!

Nasi kerrie-kip & gebakken uitjes

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 400 gram witte rijst
  • 1,5 eetlepel kerrie djawa
  • 300 gram kipreepjes
  • 1 eetlepel Djintan
  • 2 eetlepels wokolie
  • 600 gram broccoliroosjes
  • 6 eetlepels gebakken uitjes
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi

Bereidingswijze in 5 stappen:

  1. Kook de witte rijst met 1 eetlepel kerrie djawa volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng ondertussen de kipreepjes met 1 eetlepel wokolie, de rest van de kerrie en de Djintan.
  2. Kook de broccoliroosjes 5 minuten in ruim kokend water.
  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de kipreepjes 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en wok nog 3 minuten.
  4. Schep ¾ van de gebakken uitjes en de kruidenmix voor nasi door de rijst en roerbak nog 3 minuten.
  5. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.

Proef en geniet…