Nasi kerrie-kip & gebakken uitjes


Ingrediënten (voor vier personen):
- 400 gram witte rijst
- 1,5 eetlepel kerrie djawa
- 300 gram kipreepjes
- 1 eetlepel Djintan
- 2 eetlepels wokolie
- 600 gram broccoliroosjes
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 1 zakje kruidenmix voor nasi
Bereidingswijze in 5 stappen:
- Kook de witte rijst met 1 eetlepel kerrie djawa volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng ondertussen de kipreepjes met 1 eetlepel wokolie, de rest van de kerrie en de Djintan.
- Kook de broccoliroosjes 5 minuten in ruim kokend water.
- Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de kipreepjes 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en wok nog 3 minuten.
- Schep ¾ van de gebakken uitjes en de kruidenmix voor nasi door de rijst en roerbak nog 3 minuten.
- Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.
Proef en geniet…