Every bite is a TOP-Taste!

Gado gado en atjarrijstsalade met spekjes

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 400 gram witte rijst
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels wokolie
  • 150 gram blokjes ontbijtspek
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 6 eetlepels atjar tjampoer
  • 0,5 pot satésaus pikant

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Kook in ruim kokend water met wat zout de snijbonen en de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar.
  2. Snijd de rode ui in smalle ringen. Meng de snijbonen, bloemkool en uienringen door elkaar.
  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de ontbijtspekblokjes in ca. 5 minuten.
  4. Meng de afgekoelde rijst met de atjar tjampoer en de uitgebakken spekjes. Verwarm de satésaus pikant volgens de aanwijzing op de verpakking
  5. Schep de atjarrijstsalade op 4 grote borden en maak een brede kuil in het midden. Leg de groenten erin, schep er wat satésaus over en bestrooi met gebakken uitjes.

Proef en geniet…