Gado gado en atjarrijstsalade met spekjes


Ingrediënten (voor vier personen):
- 400 gram witte rijst
- 200 gram snijbonen
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 rode ui
- 2 eetlepels wokolie
- 150 gram blokjes ontbijtspek
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 6 eetlepels atjar tjampoer
- 0,5 pot satésaus pikant
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Kook in ruim kokend water met wat zout de snijbonen en de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar.
- Snijd de rode ui in smalle ringen. Meng de snijbonen, bloemkool en uienringen door elkaar.
- Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de ontbijtspekblokjes in ca. 5 minuten.
- Meng de afgekoelde rijst met de atjar tjampoer en de uitgebakken spekjes. Verwarm de satésaus pikant volgens de aanwijzing op de verpakking
- Schep de atjarrijstsalade op 4 grote borden en maak een brede kuil in het midden. Leg de groenten erin, schep er wat satésaus over en bestrooi met gebakken uitjes.
Proef en geniet…