Every bite is a TOP-Taste!

Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 350 gram pandanrijst
  • 360 gram blokjes bamivlees
  • 3 eetlepels wokolie
  • 600 gram nasigroenten
  • 1 pak mix voor nasi speciaal
  • 0,5 potje satésaus mild
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 satéstokjes

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Dep de blokjes bamivlees droog. Rijg 5 stukjes vlees aan een satéstokje. Laat de koekenpan op hoog vuur heet worden, doe 1 eetlepel wokolie in de pan en bak de saté 8 minuten.
  3. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de nasigroenten 5 minuten. Voeg de mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe, voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 minuten.
  4. Verwarm de smeuïge satésaus mild volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  5. Verdeel de nasi over 4 borden of kommen. Leg de saté ernaast en schep er wat satésaus overheen. Bestrooi tot slot met knapperige gebakken uitjes.