Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes


Ingrediënten (voor vier personen):
- 350 gram pandanrijst
- 360 gram blokjes bamivlees
- 3 eetlepels wokolie
- 600 gram nasigroenten
- 1 pak mix voor nasi speciaal
- 0,5 potje satésaus mild
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 4 satéstokjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Dep de blokjes bamivlees droog. Rijg 5 stukjes vlees aan een satéstokje. Laat de koekenpan op hoog vuur heet worden, doe 1 eetlepel wokolie in de pan en bak de saté 8 minuten.
- Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de nasigroenten 5 minuten. Voeg de mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe, voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 minuten.
- Verwarm de smeuïge satésaus mild volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Verdeel de nasi over 4 borden of kommen. Leg de saté ernaast en schep er wat satésaus overheen. Bestrooi tot slot met knapperige gebakken uitjes.