Gewokte vleesreepjes met ananas


Ingrediƫnten (voor vier personen):
- 350 gram pandanrijst
- 600 gram sperziebonen
- 100 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels wokolie
- 400 gram magere rundvleesreepjes
- 95 gram boemboe rendang vlees
- 227 gram ananas uit blik
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperzieboontjes schoon. Kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
- Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Verhit een wok. Voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de rundvleesreepjes 3 minuten.
- Voeg de tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg boemboe rendang vlees en ananas met sap toe. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
- Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop. Strooi de gebakken uitjes erover.
Geniet ervan!