Every bite is a TOP-Taste!

Gewokte vleesreepjes met ananas

Ingrediƫnten (voor vier personen):

  • 350 gram pandanrijst
  • 600 gram sperziebonen
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 400 gram magere rundvleesreepjes
  • 95 gram boemboe rendang vlees
  • 227 gram ananas uit blik
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperzieboontjes schoon. Kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Verhit een wok. Voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de rundvleesreepjes 3 minuten.
  4. Voeg de tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg boemboe rendang vlees en ananas met sap toe. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop. Strooi de gebakken uitjes erover.

Geniet ervan!