Balinese maaltijd met kipspiesjes


Ingrediënten (voor vier personen):
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 1 pakje bali wokpasta of boemboe bali
- 500 gram sperziebonen, in grove stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 pakje boemboe sambal goreng boontjes
- 4 gekookte eieren
- 300 gram rijst
- olie
- 2 bosuitjes in ringetjes
- gebakken uitjes
- kroepoek
- 8 satéprikkers
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Rijg de kipfilet aan de prikkers. Verdeel de bali wokpasta erover. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
- Verhit een grillpan met een beetje olie en bak de kipspiesjes in ca. 10 minuten gaar.
- Verhit ondertussen een beetje olie in een andere pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de boontjes toe.
- Giet na 4 minuten 70 ml water erbij en laat het 10 minuten zacht koken. Roer daarna de sambal goreng specerijenpasta erdoor en bak nog 4 minuten.
- Doe wat rijst op het bord en strooi er bosui en gebakken ui over. Schep de boontjes ernaast en leg er een gehalveerd ei en wat kroepoek bij. Serveer met de Balinese kipspiesjes met nog wat extra bosui.
Proef en geniet…