Every bite is a TOP-Taste!

Noedelsoep met knoflookkip

Ingrediënten (voor twee tot drie personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram noedels
  • 1 ui
  • 16 gepelde teentjes knoflook
  • 2 L water
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • gebakken uitjes
  • peper en zout

Bereidingswijze in vijf stappen:

1. Leg de kip in het water, doe hier de teentjes knoflook bij. Schil de ui en hak hem in 4 stukken en leg dit bij de kip in het water. Breng het water aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur een uur trekken.

2. Kook ondertussen de eieren. Haal de kipfilet uit de bouillon en pluis deze met 2 vorken uit elkaar. Kook ondertussen de noedels gaar in de bouillon.

3. Schep de knoflook uit de bouillon en prak deze fijn. Voeg sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak toe en roer dit er goed door. Schep vervolgens de knoflookpasta door de kip.

4. Schep de noedels in een diep bord en leg de kip er bovenop. Top af met taugé en schenk de bouillon eroverheen. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze in de bouillon.

5. Garneer de soep met in ringetjes gesneden bosui en gebakken uitjes.

Smakelijk!