Linzensalade met geroosterde wortels


Ingrediënten (voor vier personen)
- 250 gram Le Puy linzen
- 5 gekleurde wortels, geschrapt, gehalveerd en in plakken
- 10 radijsjes, in kwarten
- 2 tenen knoflook, geplet in de schil
- Olijfolie
- Peper en zout
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Sap van 1 limoen
- Crispy Salad Topping (Garlic Pepper)
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg hier de wortel, radijs en tenen knoflook op. Verdeel er royaal olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Zet de groente 25-30 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten om. Zodra de wortel en radijs zacht zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de groente afkoelen.
- Doe de linzen intussen in een pan met ruim water. Breng aan de kook met wat zout. Kook de linzen 25-30 minuten of tot de peulvruchtjes zacht zijn.
- Giet de linzen af en laat afkoelen. Doe de linzen in een schaal en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Je kunt nu twee dingen doen met de knoflook. Tussen de groente vandaan halen en wegdoen. Of uit de schil halen, fijnhakken en samen met de wortels en radijs door de linzen scheppen.
- Meng de yoghurt met de olijfolie en limoensap tot een dressing. Serveer naast de linzensalade.
- Garneer de linzensalade met Crispy Salad Topping (Garlic Pepper) en wat fijngehakte dille.
TIP! Houd je van een beetje pit? Voeg dan een theelepel harissa toe aan de dressing.
Eet smakelijk!
Fotografie: Little Spoon