Every bite is a TOP-Taste!

Crispy kiptortilla

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 125 ml tomatenketchup + wat extra
  • 150 ml appelcider
  • 600 gr kippendijen
  • 1 ananas
  • 0,5 rode peper
  • 4 tortillawraps
  • 0,5 spitskool
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels crispy uitjes

Bereidingswijze in 5 stappen:

Gemarineerde kip

  1. Pel en snijd de knoflook en de uien fijn.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pluk de tijm en koriander.
  3. Meng de tijm en helft van de koriander met 1 eetlepel olijfolie, de helft van het sap van de limoen, limoenrasp, komijnpoeder, 125 ml tomatenketchup en cider.
  4. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Voeg de kippendijen toe, dek het af met plasticfolie en marineer 4 uur in de koelkast.

Ananassalsa

  1. Schil en snijd de ananas in kleine blokjes.
  2. Verwijder de zaadjes uit de peper.
  3. Snijd de peper in halve ringen.
  4. Meng de ananas met de peper, overgebleven koriander, het overgebleven sap van de limoen en een eetlepel olijfolie.
  5. Zet weg.

Wraps

  1. Snijd de spitskool in ragfijne reepjes en rasp de wortel met een grove rasp.
  2. Meng de kool met de wortel en de azijn. Breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  3. Steek de kolen van de barbecue aan en laat goed heet worden. Haal de kip 30 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  4. Haal de kippendijen uit de marinade en gril ze op middelhete kolen. Bak ongeveer 25 minuten. Keer de kippendijen regelmatig, zodat ze gelijkmatig garen. Haal van de barbecue en laat even rusten. Snijd de kippendijen in plakjes.
  5. Verwarm de wraps op de barbecue en verdeel de kool, plakjes kip en de ananassalsa erover. Doe er wat extra tomatenketchup en crispy uitjes over en rol de wraps op. Snijd de wraps diagonaal doormidden en zet ze op een bord.

Proef en geniet…