Every bite is a TOP-Taste!

Gado gado burger

Ingrediënten (voor twee tot drie personen):

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kippendijen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • handje taugé
  • handje witte kool
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 broodjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 gekookte eieren
  • pindasaus
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze in vijf stappen

  1. Snijd de knoflook fijn en de kippendijen in reepjes.
  2. Zet een steelpannetje met water op het vuur om later de kool en taugé in te blancheren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hier kort de knoflook in.
  3. Voeg vervolgens de kippendijen, sesamolie en zoete ketjap toe. Laat dit in zijn geheel zo’n 5 minuten op middelmatig vuur garen.
  4. Rooster ondertussen de sesamzaadjes en blancheer de witte kool en taugé samen in het steelpannetje met water dat inmiddels kookt.
  5. Snijd de broodjes open, besmeer het met een eetlepel mayonaise per broodje en beleg het met de kip, taugé, witte kool, ei, opgewarmde pindasaus, sesamzaadjes en de gebakken uitjes.

Smullen maar!