Every bite is a TOP-Taste!

In kokosmelk gestoofde prei met garnalen

Ingrediënten (voor twee tot drie personen):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 250 gram gamba’s of garnalen
  • 250 gram rijst
  • 1 rode paprika
  • gele currypasta
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml) 
  • cayennepeper
  • gebakken uitjes
  • verse koriander, naar smaak
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een wok en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Fruit het geheel tot het goed begint te geuren.
  2. Doe de currypasta samen met wat cayennepeper, zwarte peper en zout naar smaak bij de knoflook en de ui en wok alles zo’n 2 à 3 minuten.
  3. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen. Doe beide groenten bij de curry in de wok en bak 2 minuten mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten laag stoven.
  4. Kies je voor rauwe garnalen/gamba’s, bak deze dan in een aparte koekenpan al omscheppend in 3 tot 5 minuten gaar en schep ze vervolgens door het currymengsel. Gebruik je liever voorgegaarde garnalen, voeg deze dan de laatste 2 minuten toe zodat ze nog even lekker meewarmen.
  5. Serveer de in kokosmelk gestoofde prei op de gekookte rijst en garneer met gebakken uitjes en desgewenst met verse koriander.

Proef en geniet!