Krokante kipsalade


Ingrediënten (voor vier personen)
- 400 gram gebraden kipfilet
- 1 paprika, in stukjes
- 1 chinese kool
- 1 komkommer, in stukjes
- Verse koriander
- 1 rode peper
- 125 gram taugé
- Peper en zout
- 1,5 el bruine basterdsuiker
- 2 el pindakaas (of een andere notenpasta)
- 100 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 100 ml water
- Scheutje sojasaus
- Crispy Salad Topping (paprika)
Bereiding
- Bestrooi de kip met een snufje peper en zout.
- Verwarm de kokosmelk en basterdsuiker in een pan en roer door tot de suiker is opgelost. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze is opgenomen in de saus.
- Schenk de sojasaus, water en limoen erbij en roer dit goed door. Laat de dressing hierna even afkoelen.
- Snijd de chinese kool in reepjes en doe deze in een kom samen met de gesneden paprika, komkommer en taugé. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en strooi deze over de salade.
- Verdeel de gebraden kip over de groenten en maak dit af met wat koriander en onze Crispy Salad Topping (paprika).
Geniet ervan!