Every bite is a TOP-Taste!

Pindakip uit de slowcooker

Ingrediënten (voor twee personen):

  • 250 gram kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 30 gram pindakaas
  • 20 ml sojasaus
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel vissaus
  • 80 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 60 gram noedels
  • 1 lente-ui, in plakjes gesneden
  • gebakken uitjes naar smaak
  • gedroogde chilivlokken
  • flinke hand taugé

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Laat de kipfilet heel maar snijd de paprika en de ui in blokjes. Roer de pindakaas samen met de sojasaus, kippenbouillon, komijn, koriander en de vissaus in een kommetje los.
  2. Leg de kipfilet onderin de slowcooker en doe hier de paprika en de ui bij. Voeg hieraan de marinade toe die je zojuist hebt gemaakt.
  3. Draai de slowcooker op high en laat de kip in 4 uur gaar worden. Haal een kwartier van tevoren de kip eruit en pluis deze met behulp van 2 vorken. Doe de kip terug en voeg de crème fraiche toe.
  4. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Serveer de pindakip op de gekookte noedels en top af met verse lente-ui, gebakken uitjes, gedroogde chilivlokken en taugé.

Proef en geniet…