Pindakip uit de slowcooker


Ingrediënten (voor twee personen):
- 250 gram kipfilet
- 1 paprika
- 1 ui
- 30 gram pindakaas
- 20 ml sojasaus
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel vissaus
- 80 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel crème fraiche
- 60 gram noedels
- 1 lente-ui, in plakjes gesneden
- gebakken uitjes naar smaak
- gedroogde chilivlokken
- flinke hand taugé
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Laat de kipfilet heel maar snijd de paprika en de ui in blokjes. Roer de pindakaas samen met de sojasaus, kippenbouillon, komijn, koriander en de vissaus in een kommetje los.
- Leg de kipfilet onderin de slowcooker en doe hier de paprika en de ui bij. Voeg hieraan de marinade toe die je zojuist hebt gemaakt.
- Draai de slowcooker op high en laat de kip in 4 uur gaar worden. Haal een kwartier van tevoren de kip eruit en pluis deze met behulp van 2 vorken. Doe de kip terug en voeg de crème fraiche toe.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pindakip op de gekookte noedels en top af met verse lente-ui, gebakken uitjes, gedroogde chilivlokken en taugé.
Proef en geniet…