Every bite is a TOP-Taste!

Crispy karbonades

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 300 ml Heinz barbecuesaus
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 500 ml droge cider
  • 4 takjes tijm
  • 4 dikke ribkarbonades
  • 8 aardappels
  • 16 repen bacon
  • 3 eetlepels crispy uitjes
  • 4 satéprikkers, 30 minuten geweekt in koud water
  • Rucola
  • Een hand cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze in 5 stappen:

Gemarineerde karbonades

  1. Pel en snijd de uien fijn, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en de rode peper ongeveer 10 minuten. Voeg de tijm, Heinz barbecuesaus en cider toe, breng het op laag vuur aan de kook en kook de marinade tot de helft in.
  3. Pureer de saus met een staafmixer en laat het afkoelen. Leg de karbonades in de helft van de marinade en laat het minstens 6 uur marineren. Zet de rest van de marinade in de koelkast.
  4. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden. Laat de karbonades op kamertemperatuur komen.
  5. Leg het vlees op de barbecue op medium-hete kolen en gril aan beide kanten tot het vlees helemaal gaar is en de uiteindes bubbelen. Overgiet het vlees elke vijf minuten met de bewaarde marinade tot het vlees gaar is.

Aardappelspiesjes

  1. Kook de aardappelen in een pan met water en zout. Laat ze een beetje afkoelen als ze gaar zijn.
  2. Halveer de aardappelen, wikkel de bacon eromheen en rijg ze aan de satéprikkers.
  3. Bestrijk de spiesen rondom met zonnebloemolie en gril ze op de barbecue tot de bacon een beetje krokant is.
  4. Leg de gemarineerde karbonade en de aardappelspiesjes op het bord.
  5. Strooi de crispy uitjes erover het geheel.

Serveer met rucola en cherrytomaatjes. Geniet ervan!