Every bite is a TOP-Taste!

Sappige rundersaté

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden rode peper
  • 400 gram biefstuk
  • 200 gram gemengde sla
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • beetje slasaus
  • 8 satéprikkers, gekweekt in koud water
  • satésaus
  • 4 eetlepels crispy uitjes

Bereidingswijze in 5 stappen:

  1. Steek de barbecue aan en week de satéprikkers in koud water.
  2. Meng de barbecuesaus, knoflook en rode peper en smeer het over de biefstuk. Dek af en laat 30 minuten marineren.
  3. Snijd het gemarineerde vlees in stukjes en prik op de satéprikkers. Gril de satés 5 minuten op iedere kant of totdat ze gaar zijn. Bedek de satés losjes met folie en laat ze 5 minuten rusten.
  4. Maak intussen de salade door de komkommer en tomaat in stukjes te snijden en te mengen met de sla. Maak af met een lekker sausje.
  5. Serveer de satés met de salade, satésaus en crispy uitjes.

Aardappelwedges passen uitstekend bij dit gerecht. Koop een aardappelsoort die je lekker vindt. Was en snijd de aardappels in halve manen, kook ze 5 minuten in kokend water en bak ze vervolgens in olie of boter 20 minuten in de koekenpan. Lekker met een beetje mayonaise. Smakelijk!