Western steak


Ingrediënten (voor vier personen):
- 4 x 100 gram biefstuk
- 1 eetlepel vers gesneden peterselie
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- Verse zwarte peper
- 50 ml barbecuesaus
- Jalapeñoketchup naar smaak
- 4 eetlepels crispy uitjes
Bereiding
- Combineer de peterselie, knoflook en 50 ml barbecuesaus.
- Leg de biefstuk in de marinade en draai deze een aantal keer om tot de biefstuk volledig is bedekt met de mix. Laat dit 30 minuten marineren.
- Peper de biefstuk licht. Zorg ervoor dat er wat olie op de grill van de barbecue ligt.
- Bak de biefstuk 5 minuten op hoge temperatuur. Keer de biefstuk om, smeer er wat Jalapeñosaus overheen, en barbecue het nog voor 3-4 minuten. Strijk de overgebleven saus over de biefstuk heen. Laat het 3 minuten rusten onder folie.
- Serveer met crispy uitjes!
Proef en geniet…