Every bite is a TOP-Taste!

Spicy BBQ spareribs

Ingrediƫnten (voor vier personen):

  • 1,5-2 kg varkensribben
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels Chinese kruidenpoeder
  • 2 lenteuitjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Zout
  • 4 eetlepels crispy uitjes

Voor het glazuur:

  • 2 stuks steranijs
  • 1 klein glas (150 ml) appelsap
  • 3 dessertlepels Chinese kruidenpoeder
  • 4 dessertlepels honing
  • 8 dessertlepels BBQ saus

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 160 graden Celsius. Leg 90 cm aluminiumfolie op een bakplaat en leg de ribben erop. Strijk de olie eroverheen en wrijf het in met Chinese kruidenpoeder.
  2. Voeg de fijngesneden ui, rode peper en zout toe. Leg nog een laag folie over de top en vouw het tot een strak pakketje. Bak 2-3 uur in de oven tot het zacht en goed gaar is. Maak ondertussen het glazuur. Breng daarvoor alle overige ingrediƫnten behalve de crispy uitjes in een pan aan de kook, laat het sudderen totdat het dik is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
  3. Open na 2-3 uur het aluminiumpakketje, haal de ribben eruit en borstel ze volledig in met het glazuur.
  4. Bak de ribben vervolgens op medium-hete barbecuekolen. Blijf het glazuur over de ribben borstelen terwijl je de ribben regelmatig keert, totdat al het glazuur op is. Als het goed is hebben de ribben nu een flinke glazuurlaag.
  5. Bestrooi de spareribs met crispy uitjes.

Dat wordt genieten!