Every bite is a TOP-Taste!

Top Taste crispy zalm

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 600 gram zalmfilets op de huid
  • 6 eetlepels citroensap
  • 20 gram verse dille
  • 30 gram verse peterselie
  • 30 gram verse bieslook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Crispy uitjes

 Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Verwijder eventuele losse schubben van de zalmhuid met de botte kant van een mes. Besprenkel de vis met het citroensap en maal er grof peper boven.
  2. Snijd de kruiden zeer fijn en meng door elkaar. Druk de zalmfilets, behalve op de huidzijde, stevig in de kruidenmix, zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat de zalm 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  3. Roer de rest van de kruidenmix met het citroensap door de helft van de olijfolie.
  4. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 minuten net gaar worden.
  5. Leg de zalm voorzichtig op een bord en strooi er wat crispy uitjes over. Serveer met de olie-kuidenmix en groenten naar keuze. Lekkere frietjes of tagliatelle maken het gerecht helemaal af.

Eet smakelijk!