Gemarineerde varkenssaté met groenten


Ingrediënten (voor vier personen):
- 4 eetlepels barbecuesaus
- 60 ml olie
- 8 eetlepels vloeibare honing
- 500 gram varkensvlees, in blokjes
- 16 cherrytomaten
- 1 gele paprika, in stukken gesneden
- 1 kleine ui, in stukken gesneden
- 8 satéprikkers, gekweekt in water voor minstens 20 minuten
- Satésaus
- 4 eetlepels crispy uitjes
- peterselie naar smaak, fijngehakt
Bereidingswijze in 5 stappen:
- Meng 3 eetlepels barbecuesaus met de olie en honing in een glazen kom. Roer de marinade goed.
- Voeg blokjes vlees toe, dek af en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Prik de vleesblokjes en groenten om en om op de satéprikkers. Gril de satés op de barbecue of in de grillpan, waarbij je ze regelmatig keert.
- Bestrijk de satés net voordat ze klaar zijn met de overgebleven barbecuesaus, leg ze dan nog even terug op de barbecue of in de pan om af te bakken.
- Serveer het vlees met satésaus, peterselie en crispy uitjes.
Eet lekker op.