Every bite is a TOP-Taste!

Gemarineerde varkenssaté met groenten

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 60 ml olie
  • 8 eetlepels vloeibare honing
  • 500 gram varkensvlees, in blokjes
  • 16 cherrytomaten
  • 1 gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 kleine ui, in stukken gesneden
  • 8 satéprikkers, gekweekt in water voor minstens 20 minuten
  • Satésaus
  • 4 eetlepels crispy uitjes
  • peterselie naar smaak, fijngehakt

Bereidingswijze in 5 stappen:

  1. Meng 3 eetlepels barbecuesaus met de olie en honing in een glazen kom. Roer de marinade goed.
  2. Voeg blokjes vlees toe, dek af en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Prik de vleesblokjes en groenten om en om op de satéprikkers. Gril de satés op de barbecue of in de grillpan, waarbij je ze regelmatig keert.
  4. Bestrijk de satés net voordat ze klaar zijn met de overgebleven barbecuesaus, leg ze dan nog even terug op de barbecue of in de pan om af te bakken.
  5. Serveer het vlees met satésaus, peterselie en crispy uitjes.

Eet lekker op.