Crispy nectarinesalade


Ingrediënten (voor vier personen):
- 4 nectarines
- Zonnebloemolie
- 1 rode peper
- 1 bosje dragon
- 1 eetlepel milde mosterd
- 2 theelepels balsamicoazijn
- Olijfolie extra vierge
- 350 gram cherrytomaatjes
- 4 kropjes little gem
- 75 gram rucola
- paar radijsjes, in plakjes gesneden
- 200 gram feta
- 65 gram geschaafde amandelen
- 4 eetlepels crispy uitjes
Bereidingswijze in 5 stappen:
1. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in stukjes. Pluk de dragon en snijd deze fijn. Meng voor de dressing de milde mosterd met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie.
2. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan totdat ze goudbruin worden.
3. Pluk de little gem en halveer de tomaatjes. Meng de little gem en de tomaatjes met de rucola, radijs en de mosterddressing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
4. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de nectarines met zonnebloemolie. Leg de nectarines met de snijkant naar beneden in de grillpan of koekenpan. Gril tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn.
5. Schep de salade op een bord, snijd de nectarines in parten en verdeel over de salade. Verkruimel de feta over de salade en bestrooi het met amandelschaafsel en crispy uitjes voor een extra lekkere smaak.
Eet smakelijk!