Gewokte sambalgroenten met gemengde rijst


Ingrediënten (voor vier personen):
- 400 gram witte rijst
- 2 eetlepel wokolie
- 600 gram gemengde roerbakgroenten
- 1 eetlepel sambal manis
- 6 eetlepels ketjap manis
- 250 gram hamblokjes
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 3 eetlepels koriander, fijngehakt
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit de wok, schenk er een eetlepel wokolie in en wok de roerbakgroenten 5 minuten. Roerbak dan de sambal en de helft van de ketjap 3 minuten mee.
- Verhit een eetlepel wokolie in een wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes 2 minuten.
- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de sambalgroenten en hamblokjes ernaast.
- Verdeel de gebakken uitjes en koriander erover. Serveer met de overige ketjap om het gerecht als nodig verder op smaak te brengen.
Proef en geniet…