Rode viscurry met peterselienoedels


Ingrediƫnten (voor vier personen):
- 3 grote winterwortels
- 2 uien
- 400 gram visfilet
- 375 gram woknoedels
- 1 bakje kruidenpasta rode curry
- 2 eetlepels wokolie
- 1 pakje romige kokosmelk
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Schil de winterwortels en snijd ze in plakjes. Kook deze 5 minuten. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de visfilets in gelijke stukjes.
- Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels wokolie in een wok en roerbak hierin de plakjes wortel en de partjes ui 3 minuten. Roerbak dan de kruidenpasta rode curry 2 minuten mee.
- Voeg de stukjes vis en driekwart van de romige kokosmelk toe en laat het gerecht op laag vuur 5 minuten pruttelen.
- Meng ondertussen de warme noedels met de rest van de kokosmelk en de peterselie. Verdeel de noedels over 4 grote borden. Schep de viscurry erop en bestrooi met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!