Every bite is a TOP-Taste!

Top Taste speklapjes

Ingrediƫnten (voor vier personen)

  • Drie eetlepels sambal
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 gram speklapjes
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 450 gram rode kool met appel (diepvries)
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze in vijf stappen

  1. Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant.
  3. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn.
  4. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes en bestrooi het gerecht royaal met gebakken uitjes.

Eet smakelijk!