Top Taste speklapjes


Ingrediƫnten (voor vier personen)
- Drie eetlepels sambal
- 2 eetlepels sojasaus
- 300 gram speklapjes
- 300 gram rijst
- 3 eetlepels olie
- 450 gram rode kool met appel (diepvries)
- gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen
- Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant.
- Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn.
- Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe.
- Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes en bestrooi het gerecht royaal met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!