Top Taste wortelsoep


Ingrediënten (voor vier personen)
- Olijfolie
- 1 eetlepel karwijzaadjes
- 2 gesnipperde uien
- 4 stengels bleekselderij in stukjes
- 500 gram winterwortel, geschild in plakjes
- 1 liter groentebouillon
- Peterselie
- gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen
- Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan, voeg de karwijzaadjes, uien, bleekselderij en wortel toe en bak deze zo’n 5 minuten zonder te bruinen.
- Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
- Laat de groenten op laag vuur in 20-25 minuten gaar koken.
- Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de kommen, bestrooi royaal met peterselie en gebakken uitjes.
Proef en geniet…