Every bite is a TOP-Taste!

Top Taste kaassoep

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 100 gram kaas, licht pikant
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 25 gram bloem
  • 100 ml droge sherry
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 gram verse koriander
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas (in de keukenmachine). Verhit boter in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.
  2. Strooi bloem over de ui en laat 1 minuut zachtjes meebakken. Voeg de sherry toe en blijf roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen.
  3. Schenk scheut voor scheut de kippenbouillon in de pan en verhit al roerend totdat er een gladde, licht gebonden soep ontstaat. Laat de kaas in de soep smelten.
  4. Voeg citroensap toe als de soep niet homogeen bindt. Breng op smaak met peper en schep in vier kommen.
  5. Garneer met gebakken uitjes en koriander.

Geniet er lekker van...