Top Taste kaassoep


Ingrediënten (voor vier personen):
- 100 gram kaas, licht pikant
- 25 gram boter
- 1 ui
- 25 gram bloem
- 100 ml droge sherry
- 500 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 10 gram verse koriander
- gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas (in de keukenmachine). Verhit boter in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.
- Strooi bloem over de ui en laat 1 minuut zachtjes meebakken. Voeg de sherry toe en blijf roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen.
- Schenk scheut voor scheut de kippenbouillon in de pan en verhit al roerend totdat er een gladde, licht gebonden soep ontstaat. Laat de kaas in de soep smelten.
- Voeg citroensap toe als de soep niet homogeen bindt. Breng op smaak met peper en schep in vier kommen.
- Garneer met gebakken uitjes en koriander.
Geniet er lekker van...