Top Taste hollandse pot


Ingrediƫnten (voor vier personen)
- 2 rookworsten
- 1 kg stamppotaardappelen
- 150 ml volle melk
- 30 gram boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- 500 gram rauwe andijvie
- mosterd
- gebakken uitjes
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Doe ze na het afgieten terug in de pan.
- Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp het tot het puree wordt.
- Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie erdoor. Verwarm de rookworst in de magnetron of in een pan met water.
- Schep de mosterd en nootmuskaat door de andijviestamppot.
- Schep het op een bord en leg er een stuk rookworst bij. Bestrooi daarna royaal met gebakken uitjes.
Variatietip: strooi eens gebakken spekjes en/of blokjes kaas over de stamppot!
Proef en geniet...