Every bite is a TOP-Taste!

Stamppot rauwe andijvie met cheese crispy uitjes

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 200 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 el crème fraîche
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 200 gr andijvie, fijngesneden
  • 150 gr fenegriekkaas, in blokjes

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Maak de aardappelpuree: Kook de aardappels en de teen knoflook met zout in 20 minuten goed gaar. Verwarm de melk in een steelpannetje. Giet de aardappels af en schud op. Als de aardappels nog te nat zijn, zet je de pan op een zacht vuurtje zodat ze iets droger worden. Stamp de aardappels een klein beetje en schenk er wat melk bij. Meng goed en herhaal tot alle melk door de aardappels zit. Schep nu de roomboter en crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Fruit de rode ui: Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit de rode ui tot hij zacht is en licht karameliseert.
  3. Maak de stamppot: Voeg de andijvie en het grootste gedeelte van de rode ui toe. Meng goed en schep als laatste de blokjes fenegriekkaas toe.
  4. Garneer de stamppot: verdeel er de overgebleven rode ui over.
  5. Maak af met een handje Crispy Salad Topping (Cheese).

TIP! Houd je van een beetje pit? Voeg een fijngehakte rode peper toe aan je puree.

Geniet ervan!

 

Fotografie: Little Spoon