Top Taste classicburger


Ingrediënten (voor zes personen):
- ½ eetlepel chilipoeder
- 75 gram verse broodkruimels
- 1 ei, licht opgeklopt
- Zwarte peper
- 500 gram (biologisch) rundergehakt
- 6 sneetjes Cheddar of een andere kaas
- 6 broodjes
- Tomaten in plakjes gesneden
- Rucolasla
- Augurken in sneetjes
- Tomatenketchup en/of gele mosterd
- 6 eetlepels crispy uitjes
Bereidingswijze in 5 stappen:
- Doe het broodkruim, het ei en de chilipoeder in een kom en roer. Voeg het gehakt toe, kruid af met peper en meng het voorzichtig.
- Om wat extra smaak te geven kun je een beetje tomatenketchup toevoegen. Kies voor hot chili saus als je van pittig houdt en voor curry als je van kruidig houdt.
- Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen en vorm er burgers van. Koel de burgers gedurende 15 minuten.
- Gril de burgers 6 tot 8 minuten per kant op de barbecue of in de koekenpan tot ze gaar zijn, leg plakjes kaas op de burgers en laat smelten.
- Serveer de burgers op een lekker broodje en werk het af met sneetjes tomaat, rucola, augurk, tomatenketchup en/of mosterd. En vergeet de heerlijke crispy uitjes niet!
Eet smakelijk!