Ajam bali met gewokte groenten en rijst


Ingrediënten (voor vier personen):
- 2 rode uien
- 500 gram kippenvleugeltjes
- 2 eetlepels wokolie
- 95 gram boemboe ajam bali
- 400 gram witte rijst
- 600 gram grofgesneden wokgroenten
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingswijze in vijf stappen:
- Pel en rasp of snijd de uien fijn. Meng de kip met ui, 1 eetlepel wokolie en de ajam bali.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en roerbak de kip in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg 2 dl heet water toe en laat op matig vuur ca. 10 minuten garen.
- Schep de groenten erdoor en laat in 5-8 minuten meegaren. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Voeg tussentijds als het gerecht droog begint te worden een scheutje heet water toe.
- Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.
Proef en geniet…