Every bite is a TOP-Taste!

Ajam bali met gewokte groenten en rijst

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 2 rode uien
  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 95 gram boemboe ajam bali
  • 400 gram witte rijst
  • 600 gram grofgesneden wokgroenten
  • 6 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze in vijf stappen:

  1. Pel en rasp of snijd de uien fijn. Meng de kip met ui, 1 eetlepel wokolie en de ajam bali.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en roerbak de kip in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg 2 dl heet water toe en laat op matig vuur ca. 10 minuten garen.
  4. Schep de groenten erdoor en laat in 5-8 minuten meegaren. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Voeg tussentijds als het gerecht droog begint te worden een scheutje heet water toe.
  5. Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Proef en geniet…