Every bite is a TOP-Taste!

Top Taste cheeseburger

Ingrediƫnten (voor 4 porties):

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 hamburgers
  • 8 plakken bacon of pancetta
  • 8 blaadjes romainesla
  • 4 sneetjes cheddar
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode ui
  • Zout en peper
  • 4 el crispy uitjes
  • ketchup en mayonaise of andere saus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de slablaadjes schoon en zet apart. Pel de rode ui en snijd hiervan zo dun mogelijke ringen. Snijd de tomaten in plakken. Bestrooi de hamburgers met peper en eventueel zout.
  2. Bak de plakjes bacon of pancetta in de oven tot ze onweerstaanbaar knapperig zijn. Dit kan, afhankelijk van de dikte van de plakken, 10 tot 20 minuten duren. Bak intussen de uienringen en de hamburgers in een klein beetje boter of olie in de koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn. Leg als ze bijna klaar zijn, een plak cheddar op de burgers en laat smelten.
  3. Halveer de broodjes en gril deze even kort op de snijkant. Besmeer daarna met ketchup, mayonaise of andere saus.
  4. Leg de sla, tomaat, burgers en uiringen op de broodjes en leg daar de gebakken bacon of pancetta op. Voeg nog wat extra saus toe en strooi er royaal gebakken uitjes overheen.
  5. Plaats de bovenkant op de broodjes en serveer met gemengde (kool)sla.

Proef en geniet...